WEKO3
アイテム
認知症と栄養
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/2001916
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/20019167eaefd6a-13c5-4f90-aafc-1d5953df9687
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
LID201207121003.pdf (1.19 MB)
|
|
Item type | 文献 / Documents(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-07-12 | |||||
アクセス権 | ||||||
アクセス権 | open access | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | journal article | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 認知症と栄養 | |||||
言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ニンチショウ ト エイヨウ | |||||
言語 | ja-Kana | |||||
タイトル別表記 | ||||||
その他のタイトル | Relationship between nutrition and risk for dementia | |||||
言語 | en | |||||
著者 |
住谷, さつき
× 住谷, さつき |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Japan has rapidly been becoming an aged society. Most of people are eager to grow older healthily. One of the most important things for aged people is how to prevent risks for dementia. It is well known that hypertention, hyperlipemia and diabetes are risk factors for vasucular dementia. Moreover recently it comes to be clear that diabetes increase the risk not only for vasucular dementia but also for Alzheimer’s disease. Mediterranean diet is well-known to prevent Alzheimer disease. A number of prospective epidemiologic studies have found association between nutrition and dementia. For example, n‐3fatty acid, vitamins and polyphenol may be associated with decrease of the risk for dementia. It may also be useful to prevent metabolic syndrome before aging. It is necessary for all to mind the relationship between diet and dementia. | |||||
言語 | en | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | dementia | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Alzheimer disease | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | nutrition | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Mediterranean diet | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | n‐3 fatty acid | |||||
bibliographic_information |
ja : 四国医学雑誌 巻 68, 号 1-2, p. 9-12, 発行日 2012-04-25 |
|||||
収録物ID | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 00373699 | |||||
収録物ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00102041 | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 徳島医学会 | |||||
言語 | ja | |||||
備考 | ||||||
言語 | ja | |||||
値 | 四国医学雑誌 : http://www.tokushima-u.ac.jp/med/research/shikoku_acta_medica.html | |||||
item_1723180141928 | ||||||
識別子 | 268658 | |||||
識別子タイプ | URI | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn |