WEKO3
アイテム
食品中の大腸菌O157 に対するマイクロ波照射の影響
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/2002162
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/200216245590bce-0065-45cf-bbeb-35234ecdb356
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 文献 / Documents(1) | |||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2013-12-06 | |||||||||||||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | 食品中の大腸菌O157 に対するマイクロ波照射の影響 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | ショクヒンチュウ ノ ダイチョウキン O157 ニ タイスル マイクロハ ショウシャ ノ エイキョウ | |||||||||||||||||||||||
タイトル別表記 | ||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | Effect of Microwave Radiation on Escherichia coli O157:H7 in foods | |||||||||||||||||||||||
著者 |
逵, 牧子
× 逵, 牧子
× 武政, 二郎
× 横井川, 久己男
WEKO
1242
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抄録 | ||||||||||||||||||||||||
内容記述 | We examined the survival and acid resistance of enterohemorrhagic Escherichia coli O157 (EHEC O157) in foods irradiated by microwave (2.45 GHz, 700 W, 7 s) with a domestic microwave oven. When the microwave irradiated foods inoculated with the cells at the cell density of 3 x 106 cells/g, the living cell number decreased below 65%. The cells in curry showed the lowest survival ratio (2%) among those in foods examined. Acid resistance of the cells in foods irradiated by the microwave was also effectively reduced below 10% irrespective of foods surveyed. Microwave could prove useful for reducing the living cell number and acid resistance of EHEC O157 in foods. | |||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 徳島大学総合科学部自然科学研究 = Natural Science Research, The University of Tokushima 巻 27, 号 3, p. 13-17, 発行日 2013-07 |
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収録物ID | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 09146385 | |||||||||||||||||||||||
収録物ID | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN10065859 | |||||||||||||||||||||||
EID | ||||||||||||||||||||||||
識別子 | 264912 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn |