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抗酸化食品の健康増進効果の科学的根拠 : 抗酸化機能は体を良くするか?
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/2003747
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/200374747529650-1a69-4afc-8e22-973871302ad7
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 文献 / Documents(1) | |||||||||||
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公開日 | 2017-11-06 | |||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | 抗酸化食品の健康増進効果の科学的根拠 : 抗酸化機能は体を良くするか? | |||||||||||
タイトル | ||||||||||||
タイトル | コウサンカ ショクヒン ノ ケンコウ ゾウシン コウカ ノ カガクテキ コンキョ : コウサンカ キノウ ワ カラダ オ ヨクスルカ | |||||||||||
タイトル別表記 | ||||||||||||
その他のタイトル | Antioxidant foods and health promotion : what we know and what we don’t know ? | |||||||||||
著者 |
寺尾, 純二
× 寺尾, 純二
WEKO
170
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抄録 | ||||||||||||
内容記述 | In Japan, the law “Food for Specified Health Uses : FoSHU” was started in 1991 as a result of advanced research on functional foods. Recently, research and development of functional foods has been a worldwide trend in food industry. Antioxidant activity is believed to be one of the important functions to estimate the physiological role of functional foods. Antioxidant foods containing a lot of antioxidant components, that is, vitamin E, vitamin C, carotenoids, flavonoids and so on, seems to be effective to promote human health because antioxidants can protect the body from severe oxidative stress leading to a variety of diseases. However, the scientific evidence has not been enough yet to explain the health promotion and disease prevention by the usage of antioxidant foods. Human studies, in particular, well-organized intervention studies, should be required to break through this situation. | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題 | functional foods | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題 | antioxidant | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題 | intervention study | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題 | health promotion | |||||||||||
キーワード | ||||||||||||
主題 | oxidative stress | |||||||||||
書誌情報 |
ja : 四国医学雑誌 巻 58, 号 4-5, p. 184-188, 発行日 2002-10-25 |
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収録物ID | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||
収録物識別子 | 00373699 | |||||||||||
収録物ID | ||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||
収録物識別子 | AN00102041 | |||||||||||
出版者 | ||||||||||||
出版者 | 徳島医学会 | |||||||||||
EID | ||||||||||||
識別子 | 131401 | |||||||||||
言語 | ||||||||||||
言語 | jpn |