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低Glycemic Index食品は2型糖尿病の発症を予防し治療効果を有する
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/2003749
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/2003749fe1a12ae-ae23-4405-af33-6789d578153e
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 文献 / Documents(1) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2017-11-06 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | 低Glycemic Index食品は2型糖尿病の発症を予防し治療効果を有する | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル | テイGlycemic Indexショクヒン ワ 2ガタトウニョウビョウ ノ ハッショウ オ ヨボウシ チリョウ コウカ オ ユウスル | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
タイトル別表記 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | Low glycemic index diet is effective for the prevention and the treatment of diabetes mellitus | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
著者 |
粟根, 尚美
× 粟根, 尚美
× 新井, 英一
× 武田, 英二
WEKO
1578
× 松村, 晃子
× 高橋, 保子
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抄録 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
内容記述 | The incidence of type 2 diabetes should be reduced either by decreasing insulin demand or by improving insulin sensitivity. Jenkins et al . found that a low-glycemic-index diet containing mainly intact whole grains significantly reduced C-peptide concentrations compared with a high-glycemic-index diet containing primarily refined grain product. In this review, we examine evidence relating dietary glycemic index and glycemic load to type 2 diabetes incidence and the role of the form of dietary carbohydrate in the management of diabetes. Both metabolic and epidemiologic evidence suggests that replacing high-glycemic-index forms of carbohydrate with low-glycemic-index carbohydrate will reduce the risk of type 2 diabetes. Among patients with diabetes, the weight of evidence suggests that replacing high-glycemic-index with low-glycemic-index forms of carbohydrate will improve glycemic control and reduce hypoglycemic episodes among those treated with insulin. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
主題 | glycemic index | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
主題 | glycemic load | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
主題 | type 2 diabetes | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
主題 | insulin sensitivity | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 四国医学雑誌 巻 58, 号 4-5, p. 194-200, 発行日 2002-10-25 |
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収録物ID | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 00373699 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
収録物ID | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00102041 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
出版者 | 徳島医学会 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
EID | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
識別子 | 147105 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn |