Item type |
文献 / Documents(1) |
公開日 |
2020-05-20 |
アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_db06 |
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資源タイプ |
doctoral thesis |
出版社版DOI |
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識別子タイプ |
DOI |
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関連識別子 |
https://doi.org/10.1053/j.jrn.2020.02.005 |
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言語 |
ja |
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関連名称 |
10.1053/j.jrn.2020.02.005 |
出版タイプ |
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出版タイプ |
NA |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_be7fb7dd8ff6fe43 |
タイトル |
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タイトル |
Phosphatemic index is a novel evaluation tool for dietary phosphorus load : A whole-foods approach |
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言語 |
en |
タイトル別表記 |
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その他のタイトル |
リン負荷指数は、食事性リン負荷の新たな評価指標である : 食品を用いたアプローチ |
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言語 |
ja |
タイトル別表記 |
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その他のタイトル |
PHOSPHATEMIC INDEX EVALUATES PHOSPHORUS LOAD |
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言語 |
en |
著者 |
楢﨑, 遥子
ヤマサキ, ミチヨ
マツウラ, サヤカ
モリニシ, マユミ
ナカガワ, トモミ
マツノ, マミ
カツモト, ミサキ
ニイ, サチ
フシタニ, ユカ
スギハラ, コウヘイ
ノダ, ツネユキ
ヨネダ, タケシ
増田, 真志
(山中)奥村, 仙示
武田, 英二
阪上, 浩
山本, 浩範
竹谷, 豊
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抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
Objective: Dietary phosphorus (P) restriction is crucial to treat hyperphosphatemia and reduce cardiovascular disease risk and mortality in patients with chronic kidney disease (CKD) and the wider population. Various methods for dietary P restriction exist, but the bioavailability of P in food should also be considered when making appropriate food choices to maintain patients’ quality of life. Here, we propose the ‘‘Phosphatemic Index’’ (PI) as a novel tool for evaluating dietary P load based on P bioavailability; we also evaluated the effect of continuous intake of different PI foods in mixed meals on serum intact fibroblast growth factor 23 concentration. Design and Methods: A 2-stage crossover study was conducted: Study 1: 20 healthy participants consumed 10 different foods containing 200 mg of P, and the PI was calculated from the area under the curve of a time versus serum P concentration curve; Study 2: 10 healthy participants consumed 4 different test meals (low, medium, or high PI meals or a control) over a 5-day period. Results: Study 1 showed milk and dairy products had high PI values, pork and ham had medium PI values, and soy and tofu had low PI values. In Study 2, ingestion of high PI test meals showed higher fasting serum intact fibroblast growth factor 23 levels and lower serum 1,25-dihydroxyvitamin D levels compared with ingestion of low PI test meals. Conclusion: These findings suggest that the PI can usefully evaluate the dietary P load of various foods and may help to make appropriate food choices for dietary P restriction in CKD patients. |
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言語 |
en |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Phosphatemix Index |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Dietary phosphorus bioavailability |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Crossover study |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
Whole-foods approach |
書誌情報 |
en : Journal of Renal Nutrition
巻 30,
号 6,
p. 493-502,
発行日 2020-08-07
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収録物ID |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
10512276 |
収録物ID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AA10814783 |
出版者 |
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出版者 |
Elsevier |
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言語 |
en |
出版者 |
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出版者 |
National Kidney Foundation |
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言語 |
en |
備考 |
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言語 |
ja |
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値 |
内容要旨・審査要旨・論文本文の公開 本論文は, 著者Yoko Narasakiの学位論文として提出され, 学位審査・授与の対象となっている。 学位授与者所属 : 徳島大学大学院栄養生命科学教育部(人間栄養科学専攻) |
EID |
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識別子 |
379897 |
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識別子タイプ |
URI |
言語 |
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言語 |
eng |
報告番号 |
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学位授与番号 |
甲第3417号 |
学位記番号 |
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言語 |
ja |
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値 |
甲栄第278号 |
学位授与年月日 |
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学位授与年月日 |
2020-03-23 |
学位名 |
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言語 |
ja |
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学位名 |
博士(栄養学) |
学位授与機関 |
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言語 |
ja |
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学位授与機関名 |
徳島大学 |