Item type |
文献 / Documents(1) |
公開日 |
2021-07-02 |
アクセス権 |
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アクセス権 |
open access |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
journal article |
出版社版DOI |
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識別子タイプ |
DOI |
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関連識別子 |
https://doi.org/10.3390/nu9060560 |
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言語 |
ja |
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関連名称 |
10.3390/nu9060560 |
出版タイプ |
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出版タイプ |
VoR |
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出版タイプResource |
http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |
タイトル |
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タイトル |
Effects of Low-Dose Non-Caloric Sweetener Consumption on Gut Microbiota in Mice |
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言語 |
en |
著者 |
上番増, 喬
オオニシ, アイ
キタヤマ, レイコ
ヨシモト, アユミ
(中橋)粟飯原, 睦美
下畑, 隆明
馬渡, 一諭
髙橋, 章
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抄録 |
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内容記述タイプ |
Abstract |
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内容記述 |
Non-caloric artificial sweeteners (NASs) provide sweet tastes to food without adding calories or glucose. NASs can be used as alternative sweeteners for controlling blood glucose levels and weight gain. Although the consumption of NASs has increased over the past decade in Japan and other countries, whether these sweeteners affect the composition of the gut microbiome is unclear. In the present study, we examined the effects of sucralose or acesulfame-K ingestion (at most the maximum acceptable daily intake (ADI) levels, 15 mg/kg body weight) on the gut microbiome in mice. Consumption of sucralose, but not acesulfame-K, for 8 weeks reduced the relative amount of Clostridium cluster XIVa in feces. Meanwhile, sucralose and acesulfame-K did not increase food intake, body weight gain or liver weight, or fat in the epididymis or cecum. Only sucralose intake increased the concentration of hepatic cholesterol and cholic acid. Moreover, the relative concentration of butyrate and the ratio of secondary/primary bile acids in luminal metabolites increased with sucralose consumption in a dose-dependent manner. These results suggest that daily intake of maximum ADI levels of sucralose, but not acesulfame-K, affected the relative amount of the Clostridium cluster XIVa in fecal microbiome and cholesterol bile acid metabolism in mice. |
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言語 |
en |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
sucralose |
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en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
acesulfame-K |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
gut microbiota |
キーワード |
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en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
cholesterol |
キーワード |
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en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
bile acid |
キーワード |
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en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
acceptable daily intake |
キーワード |
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en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
DGGE |
キーワード |
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en |
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Other |
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主題 |
CE-MS |
キーワード |
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言語 |
en |
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主題Scheme |
Other |
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主題 |
artificial sweetener |
書誌情報 |
en : Nutrients
巻 9,
号 6,
p. 560,
発行日 2017-06-01
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収録物ID |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
20726643 |
出版者 |
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出版者 |
MDPI |
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言語 |
en |
権利情報 |
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言語 |
en |
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権利情報 |
This article is an open access article distributed under the terms and conditions of the Creative Commons Attribution (CC BY) license (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/). |
EID |
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識別子 |
331481 |
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識別子タイプ |
URI |
言語 |
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言語 |
eng |