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アイテム
ペトリフイルム™を用いる食品中の乳酸菌の生菌数測定
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/2001634
https://tokushima-u.repo.nii.ac.jp/records/2001634cb8d1311-4918-4a0a-838a-c34b5cf358df
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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LID201112201008.pdf (2.49 MB)
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Item type | 文献 / Documents(1) | |||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2012-05-18 | |||||||||||||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | ペトリフイルム™を用いる食品中の乳酸菌の生菌数測定 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | ペトリフィルム TM オ モチイル ショクヒンチュウ ノ ニュウサンキン ノ セイキンスウ ソクテイ | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja-Kana | |||||||||||||||||||||||
タイトル別表記 | ||||||||||||||||||||||||
その他のタイトル | Determination of Living Cells of Lactic Bacteria in Foods with Petri-filmTM | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
著者 |
逵, 牧子
× 逵, 牧子
× 寺本, 忠司
× 守山, 隆敏
× 横井川, 久己男 |
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抄録 | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | We examined the living cell number of lactic bacteria in foods by anaerobic culture with Petri-filmTM (PFAC). As the reference medium, the de Man, Rogosa and Sharpe agar medium (MRSA) and an agar medium supplemented with bromocresol purple (BCPA) were used. When we determined the living cell number of lactic bacteria in various products of pickled vegetables (29 products), kimuchi (10 products), meats (13 products), lactic fermenting beverages (24 products) and cultured milks (6 products), the cell numbers determined with PFAC showed high correlations with those determined with MRSA and BCPA. |
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言語 | en | |||||||||||||||||||||||
bibliographic_information |
ja : 徳島大学総合科学部自然科学研究 = Natural Science Research, The University of Tokushima 巻 26, 号 1, p. 1-6, 発行日 2012 |
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収録物ID | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 09146385 | |||||||||||||||||||||||
収録物ID | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN10065859 | |||||||||||||||||||||||
item_1723180141928 | ||||||||||||||||||||||||
識別子 | 264909 | |||||||||||||||||||||||
識別子タイプ | URI | |||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn |